Datalogisk Instituts gymnasietjeneste – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Datalogisk Institut, DIKU > For gymnasiet > For gymnasielærere > Gymnasietjeneste

Gymnasietjenesten fra DIKU

Vores gymnasietjeneste kan bookes til at besøge din klasse for et par timer eller for en hel eftermiddag. Eleverne kan indgå i din allerede planlagte undervisning med forskellige faglige temaer,

Da det er vores studerende, der står for besøgene, kan de forskellige temaer kun bookes på bestemte datoer. Af praktiske årsager, kan vores studerende kun rejse ud til gymnasier på Sjælland.

Hvad kan vi tilbyde?

Indblik i datalogistudiet - vi berører emner som alle er fundamentale dele af datalogistudiet både tankemæssigt og fagligt.

Algoritmer og kræftforskning  – fremtidsrettet problemløsning med Machine Learning

Gymnasietjenesten på DIKU tilbyder en fagpakke til gymnasiet i Machine Learning. Faglige Krav: Matematik på A niveau. Programmeringserfaring er et plus men ikke nødvendigt.

Forløbet strækker sig over 3 dobbelttimer hvor der både vil være forelæsninger og øvelser. Timernes emner er:

  1. Algortimik og problemløsning. Eleverne bliver undervist i hvad algoritmer er og hvordan de kan bruges til at løse problemer.
  2. Programmering i Python. Eleverne lærer hvordan programmering gør det muligt at implementere sine løsninger på en effektiv måde.
  3. Dataanalyse og Machine Learning. Eleverne lærer hvordan systemer selv kan lære fra fra data, i øvelserne skal de bygge et system der kan kende forskel på kræftsvulster.

Forløbet kan tilbydes ved at gymnasietjenesten besøger jeres gymnasium en dobbelttime hver uge i 3 uger.

Det kan også arrangeres at forløbet afholdes over en hel dag fra fx 9-15 inklusive pauser, dette kan enten gøres på gymnasiet eller i særlige uger afholdes På universitetet.

Det er også muligt kun at bestille en dobbelttime i Algoritmik.

Tilbuddene gælder primært klasser med matematik på A-niveau og som er beliggende på Sjælland.  

Book et besøg >>

Hvis du vil vide mere om vores besøgstjeneste, kan du kontakte Ann Steendahl Søndergaard, anns@di.ku.dk

Studieafklaring?

Vi kan også komme ind på studiets opbygning og selve det at læse på universitetet; forelæsninger, øvelser, lektier og det sociale liv, såsom rustur, mentorordning og faglig- og socialeklubber.

Allerede nu kan klassen få besøg af Andrea og Christopher, som kan fortælle om, hvad Datalogi egentlig er, hvad det kan bruges til, hvordan det er at læse Datalogi på KU, uddannelsens opbygning, hvad man blive, når man er færdiguddannet datalog og meget, meget mere. De kan også tilbyde at lave et par datalogiske øvelser med eleverne. Kontakt Ann Steendahl Søndergaard, anns@di.ku.dk, for mere information eller for at booke Andrea og Christopher til et besøg.